Er is weer leven in de brouwerij!

Er gebeurt van alles in de ‘Woonkamer van de Kruidenbuurt’: de Reinevaer. Het klussen is gestart en de aanloop van buurtbewoners is op gang gekomen. Tijd om polshoogte te nemen dus!

Op de foto hierboven staan ze van links naar rechts: Paul Altena, René Dupont, Peter van de Velde en Ad Teuben. Het klusteam van de Reinevaer. In eerste instantie zouden ze alleen op de maandagmiddag komen helpen. “Maar eigenlijk lopen we hier bijna iedere middag wel rond” vertelt René. “Er is ook genoeg te doen.” Het materiaal en gereedschap waar ze gebruik van maken komt van Peter. “Ik had thuis nog zoveel liggen, dat heb ik verzameld en hier in de kast gelegd. Zo komt het tenminste nog van pas.” Wat de heren dan zoal doen? “We zijn nu bezig met de elektra en het verwijderen van sommige tapijttegels”, vertelt René. Hij kwam op 21 maart naar de bewonerssessie bij de Reinevaer en toen werd de vraag gesteld of er klussers aanwezig waren die wilden helpen. “En zo is dit klus-team ontstaan!” De woonkamer heeft 1e prioriteit en is inmiddels zo goed als af. Verder werken de heren de komende tijd nog gestaag door aan de andere ruimtes.

Tussen de klussende heren door komt ook de wandelgroep binnenvallen voor hun afsluitende koffiemomentje. Iedere woensdagmorgen om 10.30 uur vertrekken een aantal buurtbewoners voor een gezamenlijk ommetje in de wijk. Wendy Zwekars van ContourdeTwern heeft de wandelgroep mee opgezet. Wendy: “Deze wandelgroep is spontaan ontstaan. Steeds meer bewoners zijn inmiddels aangesloten. De wandeltocht wordt afgesloten in de gezamenlijke woonkamer met een lekker bakje koffie of thee met zelfgemaakte cake. Dat is mooi om te zien, want dat is precies waar deze ruimte voor bedoeld is.”

En in de woonkamer wordt dan weer gesproken over nieuwe ideeën voor de Reinevaer. ContourdeTwern collega Bree Tahapary: “Het is echt iets van de bewoners, zij bedenken, creëren en bepalen wat hier na de opening allemaal gaat plaatsvinden. Ideeën en plannen zijn er volop. Het is goed om te zien hoe enthousiast iedereen is.”

Interesse om mee te lopen met de wandelgroep op woensdagochtend? De start is om 10.30 uur voor De Reinevaer, aan de Reinevaarstraat 55. Contactpersoon Bree Tahapary: breetahapary@contourdetwern.nl.

Open dag op 19 mei

Op donderdag 19 mei is er tussen 14.00 en 19.00 uur een open dag bij De Reinevaer. Kom gezellig langs om een kijkje te nemen!

Interesse in vrijwilligerswerk? Alle hulp is welkom! Of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat het ons weten via dereinevaer@gmail.com.